Sminktetoválás

Smink, sminktetoválás, esküvői smink, sminkoktatás

Tartós sminktetoválás

A kozmetika a korai fejlett kultúrákban, az ókorban és az antik világban is jelen volt. A szemkihúzással a szem fertőzéseit akarták elkerülni. A szem fertőzéseit gátló gyógyszereken alapszik a szemhéj sminkelése.

Az ősi Egyiptomot tekinthetjük - ie./B.C./ 3000 - isz./A.D./ 500 -  a kozmetika bölcsőjének. Az ajkakat és az arcot már akkoriban a piros szín különböző árnyalataival sminkelték. Az alsó szemhéjat malachittal, amelyet porrá őröltek.

Természetesen minden korban megtalálhatjuk az arc szépítésére való igyekezetet. - lásd a görögöknél ie.1500-ie.100, Rómában ie.500-isz.500, a gótika korában/1250-1500/, renaisance, barokk, empire, biedermeier stílusirányzatokon át napjainkig. A sminkelés minden kor jellegzetessége volt és maradt.A XX. Században leginkább az ápoltság tükrözésében, a szépség kiemelésében, hangsúlyozásában kapott szerepet.

Tartós sminktetoválás - permanent make-up

A permanent szó jelentései: örökzöld, szűnni nem akarás, állandó, maradandó. A gyakorlatban ez a jelentéstartalom azonban nem tükrözi a valóságot. A permanent make-up valójában abban tér el a "végleges" tetoválástól, hogy  bizonyos idő után a tűvel bejuttatott pigmentszemcsék kiosztódnak. Ennek fő oka a tű, illetve a tűk behatolási mélységében keresendő. A permanent make-up esetében  a pigmenteket megpróbáljuk a bazális réteg /Stratum Basale/ és az irharéteg határához juttatni, így biztosítva annak csak évek múltával való kiosztódását, melynek üteme függ:

  • az illető korától, nemétől,  - a férfiak bőre cca. 20%-kal vastagabb és más a kollagén rostok lefutási iránya is         
  • az életmódtól  /szolárium használata, napozás/
  • a bőrtípustól / a zsíros bőr oxigénhiánya és pangó vérellátása miatt lassú a kiosztódásra van ítélve/

Munkám során elég jelentős eltéréseket tapasztalok az osztódás sebességét illetően. Akadnak olyan Vendégeim, akiknek 6 éve készítettem az ajaktetoválásaikat és még mindig nagyon szépek, alig két árnyalatnyit világosodott ki.
A másik extrémitást a szemhéj tetoválásánál figyelhettem meg: a leggyorsabban hozzávetőleg egy év alatt ürült ki a pigment. Ehhez persze hozzátartozik, hogy testünk legvékonyabb bőrrétege itt, a szemhéjunkon található.

Kinek ajánlom jó szívvel a permanent make-up-ot?

Először azt tisztázzuk, kinek áll jól? A válasz: Mindenkinek! Kizárólag a kozmetikus szakértelmétől, kifinomult ízlésétől, precizitásától, gondosságától és nem utolsó sorban rutinjától, valamint a felhasznált anyagok legkiválóbb szintű minőségétől függ a munka eredménye. Ezek bármelyikének hiánya a minőség rovására megy.

Fontos!

1. Vegyük figyelembe a Vendég korát!  Idősebb korban alkalmazzunk inkább fiatalító, finoman világos színeket - pl. barack, hamvas rózsaszín, lazac, valamint a szemre szürke, égszínkék, türkiz és barna árnyalatokat.

2. Vegyük figyelembe a Vendég stílusát, milyen az öltözködési módja, miben érzi jól magát!

3. Színelméleti tudásunk alkalmazása.

4. Arcforma szemöldökív, szemállás pontos megfigyelése / pl. kerek archoz nem készítek hosszú, elnyújtott szemöldököt, mert pont a számára előnytelen teltséget fogja fokozni, kicsi szemeket nagyítani próbálom.stb.

5. Aszimmetriát a lehetőségek szerinti mértékben korrigáljuk!

6. Szakmai tudásom birtokában sem készítek az elveimmel nem összeegyeztethető munkát! Ez a Vendég érdekében is áll. - pl szőke hajhoz sosem tetoválok fekete szemöldököt.

7. A bőrpigmentálást a Vendég teljes megelégedésével fejezem be úgy a formát, mint a színt illetően.

8. Utókezelés

  • fertőtlenítés
  • hidratálás, nyugtatás speciális RISO készítménnyel

9. Otthoni ápolásra szánt kozmetikumok kiadása, tanácsadás.

10. Következő, második bőrpigmentálási alkalom időpontjának egyeztetése.

11. Kapcsolattartás

12. A munkám minőségét személyesen garantálom!          

Gyakori kérdések válaszok a sminktetoválásról itt találhatóak.

Sminktetoválás árjegyzéke itt található

Képgaléria, referencia megtekintése

Sminktetoválás
Sminktetoválás
Sminktetoválás
Sminktetoválás
Sminktetoválás
Sminktetoválás
Sminktetoválás
Sminktetoválás
Sminktetoválás
Sminktetoválás
Sminktetoválás
Sminktetoválás
Sminktetoválás
Sminktetoválás
Sminktetoválás
Sminktetoválás
Sminktetoválás