GYIK

Sminktetoválás kérdés - válasz

Mi is az a Premanent Make Up?

A permanent make up - vagy más néven tartós sminktetoválás egy kozmetikai tetoválás. Tartózkodnék azonban a tetoválás szótól, hiszen mi csak a bőr legfelső hámrétege alá implantáljuk a természetes eredetű pigmenteket, míg a tetoválók ennél 8-10-szer mélyebbre, vegyi vagy ásványi eredetű (organikus) pigmentekkel dolgoznak.

Mennyire fájdalmas a beavatkozás?

Valamennyi beavatkozáshoz engedélyezett, gyógyszertárban kapható érzéstelenítő krémet illetve folyadékot használok, ami a kellemetlen érzést majdnem teljesen meszűnteti.

Mindenesetre sok függ attól, hogy mennyire gyakorlott és ügyes a szakember, illetve fontos tényező a gép sebessége és a tű ötvözete. Én magam, a kíméletes munka híve vagyok. Gyakran hallom, hogy "nem is olyan rossz". "Azt hittem rosszabb lesz", vagy a kedvencem: "Elkezdted már a tetoválást?"

Mennyi időt vesz igénybe a tetoválás?

Átlagosan egy vagy két órával számolok. Sok függ a bőr befogadó képességétől és attól, hogy mennyi időt vesz igénybe az előrajzolás, mekkora asszimetriát kell korrigálnunk.

Mennyi ideig tartós a beavatkozás?

A Riso 3 évet garantál vendégeinek, de általánosan azt mondhatom, hogy három és négy év között van a tartóssága. Amennyiben betartják a vendégek, hogy tilos a savas, glycolsavas termékekkel való érintkezése a tetovált felületnek, használják a Riso színvédő krémét napozáskor, szoláriumozáskor, tartósabb eredményre számíthatnak.

Mennyi idő a gyógyulás?

A minimális ödéma néhány órával a beavatkozás után megszűnik. Képződik azonban egy úgynevezett mikroseb, melynek hatására a kezelt felület kissé húzódhat néhány napig. A teljes sebgyógyulás a sminktetoválást követő 48 órában általában megtörténik, de a pigment bőrbe való beépülésére 21 napot kell várnia a vendégnek. Ez azt jelenti, hogy a pigmentált területen 21 nap alatt áll be a kívánt szín. Néhány kivételes esetben, bizonyos vérhigító vagy cukorbetegségre szedett gyógyszerek szedésénél hosszabb idő a sebgyógyulás, akár 7-10 nap is lehet, de erről a részletes anamnézis kitöltésekor tájékoztatjuk a vendéget és megbeszélem vele a teendőket.

Sminkelhetem magam azért mert sminktetoválásom van?

Természetesen! A helyes sminktetoválás csak kiemeli a természetes szépséget, sohasem helyettesíti a sminket! Gondoljunk csak a szájfényre! mennyivel jobban mutat egy szabályos, kontúros szájon!

Lehet plasztikai sebészeti beavatkozásom attól, hogy tetoválva van valami rajtam?

Természetesen! Általában a plasztikai sebészeti beavatkozás nem érinti a tetovált területeket.

Szájnagyobbításnál ajánlom a szájkontúr tetoválással kezdeni, így az orvos szimmetrikus formába tudja tölteni a kiválasztott anyagot. Nagyon erős szemkontúrral face lifting műtétet nem javaslok, vagy előre egyeztessen a vendég az orvossal, hogy mennyire fogja meghúzni a kontúrozott területet és az hova kerül majd.

Biztonságos a beavatkozás?

A munkám legfontosabb része, hogy a vendégeim maximálisan biztonságos termékekkel és körülmények között legyenek sminktetoválva.

Mindig csak egyszer használatos tűket, tűcsúcsokat használok, nálam semmi sincs sterilizálva a bőrrel érintkező eszközök közül -ezek mind egyszer használatosak-, hiszen bizonyos gennykeltő baktériumok csak kórházi sterilizálóval pusztíthatóak el, ilyen pedig egyetlen kozmetikában sincs tudtommal.

A Riso pigmentjei megkapták a német orvosi kamara jóváhagyását is a termék biztonságát illetően.

Mire számíthatok a beavatkozást követő napokban?

Sötét színekre! Soha ne csináltasson permanent make up-ot senki sem közvetlenül egy fontos esemény előtt vagy azon a napon. Olyan időpontot válasszunk, amikor 3-4 napig csak dolgozni kell menjünk.

A kezelt felületen a pigment azonnal oxidálódik, így túl sötétnek fog látszani. Ez persze jó jel, azt jelzi, hogy a pigment valóban bekerült a bőr alá. De kell neki néhány nap, hogy veszítsen az intenzitásából.

Mit kell tennem a permanent make up előtt és után?

Kérem, olvassa el figyelmesen az elő és utókezelésre vonatkozó előírásokat.

Mi történik, hogyha megváltozik a stílusom?

Dús szempillák, macskás szemek, gyönyörű és természetes szemöldökök, telt ajkak sohasem mennek ki a divatból. A sminktetoválás sohasem lehet szezonális, a szakember felelőssége, hogy olyan színeket és formákat ajánljon a vendégének, melyek nem divat vagy szezon függőek. Ugyanolyan szépnek kell lennie egy szájsatírnak nyáron, barna bőrrel, mint télen, fehérebben.

Kell tartanom allergiától?

Igen is és nem is.

A Riso pigmentek garantáltan antiallergének, nem tartalmaznak olyan anyagot, ami allergiát válthat ki. De vannak olyan pigmentek is a piacon, melyekkel kötelező allergia tesztet végezni 48 órával a beavatkozás előtt. Azt ajánlom, ilyen esetben ragaszkodjunk hozzá saját érdekünkben.

Ne feledjük: a permanent make up csodálatos megoldás olyan vendégeknek is, akik sminktermékekre allergiásak!