Mezoterápia, dermaroller

Dermaroller

Mi a Derma Roller, vagy más néven kollagén indukciós kezelés?

A derma rolleres kezelés két hatást fejt ki egyszerre, melyek egymást segítve látványos és tartós végeredmény produkálnak.

1. Kollagén termelés A kollagén a bőr kötőszövetének egyik legfontosabb összetevője, mivel a kollagénnek köszönhető a bőr rugalmassága. A szervezetünkben található kollagén vízmegkötő képessége fokozatosan csökken a kor előrehaladtával, így bőrünk elveszti rugalmasságát és ráncok jelennek meg.

Bár nincs külső látható jele károsodásnak, az eljárás során a kis mikrotűk sok apró sebet ejtenek a bőrben. Ez nem látható és nem érezhető, mivel a "károsodás" nagyon apró. A seb parányi természete ellenére a test azon van, hogy meggyógyítsa magát a maga természetes módján. A test kollagént és elasztint kezd termelni - ez a két fő kulcsfontosságú építőeleme a bőrnek. Mivel nem történt meg a már meglévő "öreg" kollagén eltávolítása vagy "tényleges károsítása", a létrejövő új kollagén formációk hozzáadódnak a meglévő kollagén szintekhez.

A beindított kollagén képző folyamat természetes, így a kezelés befejezése után is még hónapokig fejti ki hatását. A kollagén képződése egyénfüggő. Függ a kortól, a tű hosszától, az étrendtől és az általános állapottól. Ami biztos, hogy a kezelés végén látható eredményt fog tapasztalni.

2. Hatóanyagok bejuttatása kellő mélységbe, közvetlenül a problémás sejtekhez. A Derma Roller kezelés egy új, hatékony eljárás a bőrön keresztül történő hatóanyag bejuttatásra. A bőr feladata, hogy megvédje testünket a külső behatásokkal szemben, ezért a külsőleg használt krémek hatóanyagait sem engedi felszívódni, így csak kis mértékben jutnak be a kellő mélységbe, ahol látványos eredményt tudnának produkálni. A bőr megszúrása átmenetileg áttöri ezt a védőréteget, és levetővé teszi nagy mennyiségű hatóanyag bejuttatását, a kellő mélységbe, közvetlenül az adott bőrproblémáért felelős sejtekhez. A mikrotűk által steril csatornák képeződnek, melyeken keresztül a kezeléshez kívánt steril hatóanyagokat bejuttathatjuk a kellő mélységbe, ahol aztán látványos és tartós eredmény produkálva fejtik ki hatásukat. Ezek a mikrocsatornák egy órán belül spontán bezáródnak. A helyesen megválasztott hatóanyagokkal látványos és tartós eredmény érhető el. Minőségi és kedvező árfekvésű kezdőkészlet vásárlásakor ingyenes tanfolyamot biztosítunk, így elsajátítható a szakszerű mezo hatóanyag ampullák kiválasztása és alkalmazása. Látványos és tartós eredmény érhetünk el az alábbi területeken: bőrfiatalítás, hegek kezelése, narancsbőr, stria, májfoltok, depigmentációs és egyéb bőrhibák javítása. Nagy előnye, hogy semmilyen káros mellékhatása nincs, minimális fájdalommal jár.

A Derma Roller kezelés előnyei:

 •     Nincs ismert mellékhatása
 •     Látható/érzékelhető javulás a kezelést követő pár napon belül, már az első kezelés alkalmával.
 •     Költséghatékony (a lézeres kezeléstől eltérően nem igényel nagy befektetést)
 •     Nincs ismert mellékhatása vagy napfény érzékenység a kezelés után
 •     Rövid gyógyulási idő (fél-egy nap)
 •     Nincs maradandó sérülés vagy heg
 •     Nincs zúzódás, fertőzés, elszíneződés vagy egyéb komplikáció
 •     A hatóanyagokat nagy mennyiségben a kellő mélységbe juttathatjuk
 •     Minden bőrtípuson alkalmazható a kezelés (kivéve vadhús, lupusz eritematózusz, stb.)
 •     Vastagabb irharéteg hozható létre a felhám károsítása vagy eltávolítása nélkül

Mezoterápia

mezoterápia

A Mezoterápia fogalma

A szó jelentése: Görög eredetű szó.Mesos, közép, therápia, törődést jelent. Az eljárás Michael Piston (1952) nevéhez fűződik. 2003-ban a sejtszintű penetráció felismeréséért Nobel-díj (R. Mackinnon,P.Agree). A mezoterápia kb. fél évszázados múltra tekint vissza. Mezoterápiát mind a gyógyászatban,mind a kozmetikai iparban előszeretettel használják. Intenzív Anti-aging kezelés, mely alkalmazható az arc, a nyak, valamint a dekoltázs bőrére.

A kozmetikai kezelések hatásfokát nyilván a bejuttatott hatóanyagok minősége, mennyisége valamint a hatóanyag megfelelő mélységbe való bekerülése , a kezelés gyakorisága , intenzitása határozza meg. A Mezoterápiás kezelés elektroporáció jelenség alkalmazásával történik. A Mezoterápiás készülék elektromágneses hullámokkal dolgozik, mely a sejtmembránon csatornákat megnyitva a tökéletes tisztaságú és specifikus hatóanyagok bejuttatására alkalmas. Az elektroporáció nem ultrahang, nem iontoforézis, nem radiofrekvenciával történő kezelés! Az elektroporáció hatásfokát iontoforézis kombinációval jelentősen fokozhatjuk, mind a bejutási sebességet, mind a bejuttandó anyag mennyiségét.

Alkalmazhatósága:

 •     bőrfiatalítás (arc, nyak, dekoltázs)
 •     pigmentfoltok kezelése
 •     cellulit, stria kezelése
 •     aknés bőr kezelése
 •     zsírlebontás
 •     hajhullás kezelése

Az elektroporáció hatásfoka meghaladja a 90%-ot.

Mezoterápiás kezelés menete:

A kontraindikációk figyelembe vétele.( Kismamákon, szívbetegeken, pacemaker beültetéssel rendelkező egyéneknék a kezelés kizárva.)

 • A bőr szennyeződésektől való megtisztítása.
 • A hatékonyság fokozása érdekében egyénre szabottan a mikrodermabráziót vagy AHA-savas hámlasztás alkalmazása megelőző kezelésként.( Seborrhoeás bőr esetében AHA-savas kezelés célszerű)

A megelőző kezelés célja a penetráció teljes kihasználása.

A kezelés eredményessége érdekében érdemes kúraszerűen alkalmazni, heti bontásban 4-6 alkalommal, a bőr állapotától, életkorától , egyéni adottságok figyelembe vételével elvégezni. A kúra befejezését követően igyekezzünk ezt az állapotot hosszú ideig megőrizni, tehát ciklikusan ismételni a kezeléseket 4-6 hetente.

A mezoterápiás kezelés elvégzése NEM évszakhoz kötött. A megelőző hámlasztást illetve mikrodermabráziós kezelést kizárólag peeling hatással végezzük, növelve a kezelés hatásfokát.

A kezelés végén azonnali eredmény már látható, egy teltebb, hidratáltabb, kisimultabb bőrkép formájában. Enyhe bőrpír rövid időre jelentkezhet, mely természetesen maradéktalanul eltűnik.