Bőrtípus elemzés

Kedves Látogató!

Több éves tapasztalatom alapján szeretnék segítséget nyújtani abban, hogy tudatosan, megfelelő ismeretekkel birtokunkban szerezzük be a számunkra legmegfelelőbb kozmetikumokat. Ennek egyik legfontosabb alapja a helyes bőrdiagnózis, nélküle össze-vissza vásárlás, pénzpocsékolás valamint a bőr állapotának romlása következik be.

Mi is az a bőrápolás?

A bőr szennyeződésektől való megtisztítása, vérkeringésének, izomtónusának fokozása. edzése, táplálása, életerejének regenerálása.

Mi is a célunk?

Természetesen szépek, fiatalok és ápoltak szeretnénk lenni! Pontosabban, ismerjük fel helyesen lehetőségeinket és azok korlátait, így sokkal egyszerűbbé válik számunkra a szépségápolás. A szépségápolás az arc és a bőr kedvező külső adottságainak kiemelése, fokozása valamint szépséghibáinak elrejtése. Fontos! Eredményes kendőzést kizárólag rendszeresen, helyesen ápolt bőrön végezhetünk.

Mi legyen az első lépés?

Ha megtehetjük, válasszunk magunknak egy jó kozmetikust!  Konzultáljunk vele, hogy segítséget adhasson a bőrtípusunk helyes kiválasztásában. Nem egyszerű! Akik számára ez a lehetőség kizárt, azoknak - gondoltam - megpróbálok segíteni. Készítettem egy bőrdiagnosztikai tesztet, ahol igyekeztem táblázatba rendezve   egyszerűsíteni a lényeget.

Először tisztáznunk kell a bőr alaptípusának fogalmát:

A lényeges tulajdonságokban megegyező, közös típusba sorolható bőröket alaptípusoknak n evezzük, melyeket a faggyútermelés és a szaruképzés, a hám és az irharéteg víztartalma, anyagcseréje, valamint az izomtónus mértéke szerint különböztetjük meg. Fontos szerepet kap ezek megítélésében, a látás, a tapintás és a közvetlen beszélgetés a vendéggel.

a) Látással a bőr színe, fénye állapítható meg

Következtetés: A faggyúmirigyek működésére, a bőr anyagcsere-folyamataira, a szaruképzés, a festékképzés milyenségére, a bőr vérellátására. Segíthet: nagyító és Wood-lámpa.

b) Tapintással értékeljük a bőr érdességét illetve simaságát, durvaságát, rugalmasságát

Következtetés: A bőr hámrétegének, a keratinnak eltérő a hidratáltsága. A bőr szarurétegének kellő mértékű rugalmasságát a tökéletes faggyútermelődés és a szarutermelődés biztosítja.

Bőrfelszíni emulzió

c) Kikérdezés

  •     hogyan viselkedik a bőr a környezeti hatásokra?
  •     milyen kozmetikumokat használ?
  •     hogyan reagál a kozmetikumokra?
  •     mennyit tartózkodik a szabad levegőn?
  •     milyen a munkája, ülő foglalkozást végez-e?
  •     szennyezett-e a környezete?
  •     étrendje?
  •     egészségügyi állapota, gyógyszerek

A bőrön látható és a vendég által tapasztalt, de nem látható összességét tünetnek nevezzük.

A tünetek:

  • objektív, melyeket a kozmetikus tapintás útján észlel
  • szubjektív, melyet a vendég mond el

Megállapításuk folyamata a DIAGNOSZTIZÁLÁS.

Ingyenes bőranalízis